Kinderen – Mondzorg Zuidlaren – Zuidlaren

Kinderen

Behandeling kinderen

Tijdens de controle praten we met elkaar en we doen mondonderzoek met een spiegeltje. Natuurlijk mag uw kind een lievelingsknuffel meenemen; die kan eventueel als eerste de tandjes laten zien in de behandelstoel.

In de regel behandelen we dan niet, tenzij er behoefte aan is.

U kunt uw kind vertellen dat het belangrijk is om de tandarts in de mond te laten kijken, zodat wij kunnen helpen de tanden gezond en sterk te houden.

Op basis van het mondonderzoek bepalen we samen met u indien nodig een behandeltraject. Dan bespreken we uiteraard de eventuele vervolgstappen en we bereiden u en uw kind voor op het volgende bezoek.

Als het nodig is, plannen we een wen-afspraak in om uw kind vertrouwd te maken met ons werk en de behandeling. We laten de instrumenten zien die we gebruiken en uw kind went spelenderwijs aan de nieuwe geluiden en materialen.

Aanwezigheid ouders

Tijdens een bezoek aan de tandarts is het prettig als u op afstand aanwezig bent en toekijkt. Laat zo veel mogelijk over aan de tandarts. Wij betrekken u regelmatig bij de behandeling, zodat u samen met uw kind trots kunt zijn.

Uiteraard voeren wij geen behandelingen uit waarover wij u niet geïnformeerd hebben.

Specialist in mondgezondheid

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk?

Neem contact met ons op